Sundhed og trivsel

Sundhed er individuelt

På Pedersvænge tager vi udgangspunkt i individet. Det betyder, at det er dine ønsker og behov, der er med til at sætte rammerne for, hvilke områder der aktuelt skal fokuseres på.

MEN...

Da Pedersvænge er omfattet af sundhedsloven, arbejder vi også med at fremme den enkeltes sundhed. Det gøres via en kombination af sundhedsfagligt og pædagogisk arbejde, med motivation til sund kost, motion/bevægelse, som en del af hverdagen.

I køkkenproduktionen tager vi udgangspunkt i sund kost og lader os inspirere af Hjerteforeningens opskrifter

http://www.hjerteforeningen.dk/det-goer-vi/opskrifter/

 

Din medicin

På Pedersvænge vejleder vi dig i virkning og bivirkninger af din medicin og hvordan det er hensigtsmæssigt at leve, ud fra den medicin du tager. Vi kan bidrage med konkrete eksempler på hvad du kan gøre for at få den bedste virkning af din medicin. Baggrunden for at vi samarbejder med dig omkring din medicin, er fordi vi ved af erfaring at medicin på den "rigtige måde", kan være med til at øge din livskvalitet.

 

Seksualitet

Vi har en seksualvejleder ansat som kan tale med dig om tanker, følelser, spørgsmål eller evt. problemer du har, eller oplever i forbindelse med din seksualitet.

Seksualvejlederen kan tilbyde støtte vedrørende

Spørgsmål som: Er jeg normal når jeg har det på den måde? Hvad har jeg af fantasier og ønsker? Hvordan opnår jeg tilfredsstillelse? Hvordan står jeg ved den seksualitet jeg har? Hvordan tør jeg tale om min seksualitet som noget naturligt?
Vejlederen kan komme med gode råd og konkrete forslag til dine spørgsmål.

Ud over det er det velkendt at medicin kan påvirke din seksualdrift, seksualvejlederen har viden om hvilken måde og kan tilbyde at deltage ved psykiaterbesøg i forhold til dette.